Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bounty pohárkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 dl kókusztej (konzerv)
  • 2,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín (30 %-os)
  • 15 dkg 80 %-os étcsoki

Elkészítése

A keményítőt, porcukrot, kókuszreszeléket és a kókusztejet tegyük egy edénybe, majd főzzük sűrűre. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára.

2 dl tejszínt verjünk fel keményre és keverjük bele a kihűlt kókuszos krémbe. A poharak aljára rakjunk egy réteg kókuszkrémet, majd rakjuk hűtőbe 20-30 percre.

A maradék tejszínt és az étcsokit rakjuk egy hőálló tálba, majd gőz felett olvasszuk meg. Vegyük ki a hűtőből a kókuszkrémet, majd egy kanál segítségével rakjuk rá a csokoládé krémet.

Ismét rakjuk vissza a hűtőbe a pohárkrémet kb 10-15 percre, amíg megdermed a csoki a tetején.

A megdermedt csoki tetejére rakjunk ismét kókuszkrémet, majd rakjuk vissza a hűtőbe 20-30 percre, majd megint rakjunk a krém tetejére a csokiöntetből.

Hűtsük be 1-2 órára az elkészült pohárkrémet.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/bounty-poharkrem/