Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 közepes cékla 1 zacskó málna-, vagy eper ízű pudingpor 5 dl rizstej 4+1 ek cukor 1 tk citromlé 1 egész tojás késhegynyi fehér bors díszítésnek citromfűlevél Elkészítése: A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, lábasba téve kevés vízzel, 1 evőkanál cukorral, csipet fehér borssal, lefedve forrástól számítva 10 percig főzzük. Leszűrjük, hűtjük, botmixerrel pépesítjük. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kulina
Beküldte: 2015.07.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes cékla
  • 1 zacskó málna-, vagy eper ízű pudingpor
  • 5 dl rizstej
  • 4+1 ek cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 egész tojás
  • késhegynyi fehér bors
  • díszítésnek citromfűlevél


Elkészítése:

A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, lábasba téve kevés vízzel, 1 evőkanál cukorral, csipet fehér borssal, lefedve forrástól számítva 10 percig főzzük.

Leszűrjük, hűtjük, botmixerrel pépesítjük. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A pudingport 4 evőkanál cukorral és a tojás sárgájával elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntve a rizstejet, simára dolgozzuk. Lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.

Hagyjuk langyosra hűlni, néha keverjük meg. Végül a pudingba belekeverjük a céklapürét, a citromlét, lazán a tojáshabot, és üvegtálkákba kanalazzuk.

Teljesen kihűlve hűtőbe tesszük, tálaláskor citromfűlevéllel díszítjük.

[box style=”info”]Tartalmasabb, ha babapiskótával körbeszurkálva tálaljuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kulina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is