Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Céklapuding recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes cékla
  • 1 zacskó málna-, vagy eper ízű pudingpor
  • 5 dl rizstej
  • 4+1 ek cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 egész tojás
  • késhegynyi fehér bors
  • díszítésnek citromfűlevél


Elkészítése:

A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, lábasba téve kevés vízzel, 1 evőkanál cukorral, csipet fehér borssal, lefedve forrástól számítva 10 percig főzzük.

Leszűrjük, hűtjük, botmixerrel pépesítjük. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A pudingport 4 evőkanál cukorral és a tojás sárgájával elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntve a rizstejet, simára dolgozzuk. Lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.

Hagyjuk langyosra hűlni, néha keverjük meg. Végül a pudingba belekeverjük a céklapürét, a citromlét, lazán a tojáshabot, és üvegtálkákba kanalazzuk.

Teljesen kihűlve hűtőbe tesszük, tálaláskor citromfűlevéllel díszítjük.

[box style=”info”]Tartalmasabb, ha babapiskótával körbeszurkálva tálaljuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/ceklapuding/