Elkészítése
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 25 dkg csokis müzli
- 15 dkg lágy margarin
Céklakrémhez:
- 2 db öklömnyi cékla
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 1 egész tojás
- 4 dl víz
- 5 ek cukor
Elkészítése:
A puha margarint összekeverjük a müzlivel, és kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Simára egyengetjük egy kiskanál hátával. Hűtőbe tesszük.
A céklákat meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és egy lábasban kb. 1 dl vízzel feltesszük főzni. Ha puha, leszűrjük, langyosan botmixerrel pépesre keverjük. A pudingot elkeverjük a cukorral, a szétválasztott tojássárgájával, és 4 dl vízzel simára keverjük. Mikróban 1 x 3 perc -keverés- 1 x 1 perc alatt sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A céklapürét simára keverjük a pudinggal, lazán beleforgatjuk a tojáshabot, és ezt a kihűlt krémet rákenjük a müzlis alapra. Hűtőbe tesszük tálalásig.
[box style=”info”]Az alapot készíthetjük darált háztartási keksszel, vagy porrá tört édes kétszersülttel is.[/box]


