Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Céklás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 25 dkg csokis müzli
  • 15 dkg lágy margarin

Céklakrémhez:

  • 2 db öklömnyi cékla
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 egész tojás
  • 4 dl víz
  • 5 ek cukor


Elkészítése:

A puha margarint összekeverjük a müzlivel, és kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Simára egyengetjük egy kiskanál hátával. Hűtőbe tesszük.

A céklákat meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és egy lábasban kb. 1 dl vízzel feltesszük főzni. Ha puha, leszűrjük, langyosan botmixerrel pépesre keverjük. A pudingot elkeverjük a cukorral, a szétválasztott tojássárgájával, és 4 dl vízzel simára keverjük. Mikróban 1 x 3 perc -keverés- 1 x 1 perc alatt sűrűre főzzük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A céklapürét simára keverjük a pudinggal, lazán beleforgatjuk a tojáshabot, és ezt a kihűlt krémet rákenjük a müzlis alapra. Hűtőbe tesszük tálalásig.

[box style=”info”]Az alapot készíthetjük darált háztartási keksszel, vagy porrá tört édes kétszersülttel is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/ceklas-pite/