A citromos álom egy könnyű, frissítő desszert, amelynek üdítő savanykás ízét a citrom adja, krémességét pedig a habtejszín és a tejföl biztosítja. Gyorsan elkészíthető, és nyári napokon igazi kedvenc lehet.
Krém elkészítése
A tejfölt simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromok reszelt héjával és frissen facsart levével. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a citromos tejfölös krémbe, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.
Összeállítás
Egy tál alját kirakjuk babapiskótával, majd rákenjük a krém felét. Erre ismét egy sor babapiskóta kerül, végül befedjük a maradék citromos masszával. A desszertet lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, a piskóta pedig megpuhuljon.
Tipp
A citromos álmot tálalhatjuk friss gyümölcsökkel vagy mentalevéllel díszítve. Fagyasztva parféként is kínálhatjuk, ami különösen a nyári hőségben igazi hűsítő édesség lesz.