Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos charlotte recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db citrom
  • 2 csomag babapiskóta (kb 24 db)
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 1 teáskanál vanília eszencia

A babapiskótát mártogatni

  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tej

Elkészítése

A 7 evőkanál cukrot, a lisztet és a pudingport egy tálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a 8 dl tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a vanília esszenciát és két alaposan megmosott citrom reszelt héját. Egy citrom levét belefacsarjuk a keverékbe. Az egészet közepes lángon főzzük, folyamatosan kevergetve, amíg sűrű krémet nem kapunk.

A zselatint 0,5 dl meleg vízben feloldjuk, majd a még meleg vaníliás-citromos krémhez adjuk, és alaposan elkeverjük. Hagyjuk hűlni a krémet, amíg langyos nem lesz.

A maradék citromokat vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 2 dl tejet a 3 evőkanál cukorral. Ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.

Egy tetszőleges formájú tál alját és oldalát citromkarikákkal kibéleljük. A citromos tál aljára a krém egynegyedét tesszük, majd a babapiskótákat gyorsan belemártjuk a cukros tejbe, és szorosan egymás mellé helyezzük a krém tetején. Ismét egy réteg krém következik, majd újabb sor babapiskóta. Addig rétegezzük a krémet és a babapiskótát, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére krém kerüljön. Ha maradt citrom, azt ráhelyezhetjük a tetejére.

A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tál szélét óvatosan meglazítjuk egy késsel, majd a tortát kifordítjuk egy tálra. Hidegen szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/citromos-charlotte-2/