Hozzávalók:
Krém:
- kb. 500 g mascarpone
- 15 -20 dkg porcukor
- 1 cs.vaníliás cukor vagy ennek megfelelő eszencia
- 1 csipet só
- 2 citrom reszelt héja és az egyik leve
- 2 dl habtejszín
- zseléfix
Továbbá:
- 3 dl tej
- kb. 4 zacskó babapiskóta (kiszerelés függvénye)
- kevés citrom és menta vagy citromfű díszítés gyanánt
Elkészítése:
A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, a citrom héjat és levet, a sót a vaníliát, végül a zselé fixszes habtejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
Kóstoljuk, ha szükséges még ízestjük szánk íze szerint. A piskótákat tejbe mártjuk és egy réteget kirakunk belőle, krémmel fedjük, majd megismételjük a műveletet.
A tiramisu krémben végződik. A tetejét oldalát díszítjük, amennyiben torta formára készítjük.
Hűtőben lehűtjük tálalás előtt! 🙂
Tipp: Ha tálba készítjük a zseléfixet kihagyhatjuk!