Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a kekszet ledaráljuk, vagy használhatunk előre darált kekszet is. A vajat felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük a darált keksszel. Az így kapott keveréket egy kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Közben a túrót összekeverjük a cukor felével és a megmosott citromok reszelt héjával. A citromok levét kifacsarjuk, és a lébe […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.20.

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítése

Először a kekszet ledaráljuk, vagy használhatunk előre darált kekszet is. A vajat felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük a darált keksszel. Az így kapott keveréket egy kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Közben a túrót összekeverjük a cukor felével és a megmosott citromok reszelt héjával. A citromok levét kifacsarjuk, és a lébe belekeverjük a zselatint. Ezt kis lángon felolvasztjuk, de vigyázunk, hogy ne forraljuk fel.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a maradék cukorral és a citromos zselével együtt hozzáadjuk a túrókrémhez, és alaposan elkeverjük. Az elkészült krémet ráöntjük a hűtőből kivett kekszalapra, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tortát legalább két órára visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Díszítés és tálalás

Tálalás előtt a tortát vékonyra szeletelt citromkarikákkal díszítjük, majd vastag szeletekre vágva kínáljuk. Különösen egy isteni grillvacsora lezárásaként, a forró nyári napokon frissítő és hűsítő desszert.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is