Elkészítése
Először a kekszet ledaráljuk, vagy használhatunk előre darált kekszet is. A vajat felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük a darált keksszel. Az így kapott keveréket egy kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Közben a túrót összekeverjük a cukor felével és a megmosott citromok reszelt héjával. A citromok levét kifacsarjuk, és a lébe belekeverjük a zselatint. Ezt kis lángon felolvasztjuk, de vigyázunk, hogy ne forraljuk fel.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a maradék cukorral és a citromos zselével együtt hozzáadjuk a túrókrémhez, és alaposan elkeverjük. Az elkészült krémet ráöntjük a hűtőből kivett kekszalapra, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tortát legalább két órára visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Díszítés és tálalás
Tálalás előtt a tortát vékonyra szeletelt citromkarikákkal díszítjük, majd vastag szeletekre vágva kínáljuk. Különösen egy isteni grillvacsora lezárásaként, a forró nyári napokon frissítő és hűsítő desszert.

