Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csíkos epres panna cotta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap:

  • 250 ml tej
  • 500 ml tejszín
  • 20 g zselatinpor
  • vaníliapaszta
  • 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
  • csipet só

Epres réteg:

  • 750 g eper
  • 120 ml víz
  • cukor
  • 15 g zselatinpor

Elkészítése

A zselatint kevés vízbe áztatjuk, megvárjuk, hogy megduzzadjon, majd felemelegítjük.

A tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliapasztát összemelegítjük, majd hozzáadjuk a folyós zselatint és simára keverjük.

4 közepes méretű poharat özgerincformába vagy muffin tepsibe teszünk kissé megdöntve és kevés tejszínes folyadékot öntünk bele, majd hűtőbe tesszük dermedésig.

Közben elkészítjük az epres részt. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a vízzel, cukorral felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük, végül belekeverjük a felmelegített zselatint is. Még melegen átszűrjük.

A megdermedt tejszínes rétegre öntünk egy réteg epres masszát, majd ezt is hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

Addig folytatjuk a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csikos-epres-panna-cotta/