Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Amikor a hab már kemény, hozzáadunk 2 evőkanál vaníliás cukrot, és tovább verjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik a habban. Ezt követően a habot betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön. Ezután a habtejszínt felverjük 2 kanál cukorral, amíg kemény habbá nem válik. Miután a tejszín felverése […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.27.

6 adaghoz

A díszítéshez

Elkészítése

A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Amikor a hab már kemény, hozzáadunk 2 evőkanál vaníliás cukrot, és tovább verjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik a habban. Ezt követően a habot betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön.

Ezután a habtejszínt felverjük 2 kanál cukorral, amíg kemény habbá nem válik. Miután a tejszín felverése kész, óvatosan összekeverjük a korábban felvert tojásfehérjehabbal, hogy egy könnyű, légies keveréket kapjunk. Az így elkészült habot ismét a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

Közben a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A csokoládé olvasztásához adhatunk pár csepp olívaolajat, hogy szép, sima állagot kapjunk. Amikor a csokoládé teljesen megolvadt, levesszük a gőzről, és hagyjuk kihűlni.

Amikor a csokoládé kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a hűtőben lehűtött habos keverékhez. Ügyeljünk rá, hogy a hab ne törjön össze, hanem könnyű, levegős maradjon.

Az elkészült csokoládéhabot legalább további 3 órára visszatesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a hab jól lehűljön.

Tálalás előtt reszelt csokoládéval és friss gyümölccsel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is