Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csoki mousse recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

6 adaghoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg csokoládé
  • csipet só

A díszítéshez

  • csoki
  • gyümölcs

Elkészítése

A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Amikor a hab már kemény, hozzáadunk 2 evőkanál vaníliás cukrot, és tovább verjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik a habban. Ezt követően a habot betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön.

Ezután a habtejszínt felverjük 2 kanál cukorral, amíg kemény habbá nem válik. Miután a tejszín felverése kész, óvatosan összekeverjük a korábban felvert tojásfehérjehabbal, hogy egy könnyű, légies keveréket kapjunk. Az így elkészült habot ismét a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

Közben a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A csokoládé olvasztásához adhatunk pár csepp olívaolajat, hogy szép, sima állagot kapjunk. Amikor a csokoládé teljesen megolvadt, levesszük a gőzről, és hagyjuk kihűlni.

Amikor a csokoládé kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a hűtőben lehűtött habos keverékhez. Ügyeljünk rá, hogy a hab ne törjön össze, hanem könnyű, levegős maradjon.

Az elkészült csokoládéhabot legalább további 3 órára visszatesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a hab jól lehűljön.

Tálalás előtt reszelt csokoládéval és friss gyümölccsel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csoki-mousse-2/