A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Amikor a hab már kemény, hozzáadunk 2 evőkanál vaníliás cukrot, és tovább verjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik a habban. Ezt követően a habot betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön.
Ezután a habtejszínt felverjük 2 kanál cukorral, amíg kemény habbá nem válik. Miután a tejszín felverése kész, óvatosan összekeverjük a korábban felvert tojásfehérjehabbal, hogy egy könnyű, légies keveréket kapjunk. Az így elkészült habot ismét a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
Közben a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A csokoládé olvasztásához adhatunk pár csepp olívaolajat, hogy szép, sima állagot kapjunk. Amikor a csokoládé teljesen megolvadt, levesszük a gőzről, és hagyjuk kihűlni.
Amikor a csokoládé kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a hűtőben lehűtött habos keverékhez. Ügyeljünk rá, hogy a hab ne törjön össze, hanem könnyű, levegős maradjon.
Az elkészült csokoládéhabot legalább további 3 órára visszatesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a hab jól lehűljön.
Tálalás előtt reszelt csokoládéval és friss gyümölccsel díszítjük.