Elkészítése
Készíthetjük csak mogyorókrémmel vagy csak csokipudinggal is, ha szeretnénk.
A tejből, pudingporból és ízlés szerinti mennyiségű cukorból a szokásos módon elkészítjük a pudingot.
A kekszet egy tálba öntjük, majd hozzáadjunk a mogyorókrémet és annyi pudingot, amivel összeáll a masszánk. Fontos, hogy ne legyen túl lágy, mert akkor a pálcák nem fognak megállni benne!
Gyúrjunk apró golyókat a masszából, majd sorakoztassuk sütőpapírra és szúrjunk a közepükbe méretre vágott hurka- vagy saslikpálcákat.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csoki 2/3-át, majd ha már híg, akkor vegyük le a gőzről és adjuk hozzá az apróra vágott maradék csokit. Kevergessük addig, amíg el nem olvad.
A sütinyalókákat forgassuk meg az olvasztott csokiban, kicsit kocogtassuk a tányér széléhez és forgassuk, hogy a felesleges csoki lefolyjon róla és ne legyen túl vastag a burok.
Szórjuk be színes cukorkával, hogy még az olvadt csokiba beleragadjanak és helyezzük fejjel lefelé sütőpapírra. Így hagyjuk megkötni a csokit.
Az ünnepi asztalon is jól mutat, és a gyerekek tuti díjazni fogják.

