Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokibomba nyalóka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

0

  • 5

1

  • dl

2

  • tej

3

4

  • 1

5

  • csomag

6

  • csokoládéízű pudingpor

7

8

9

10

  • cukor

11

12

  • 30

13

  • dkg

14

  • darált keksz

15

16

  • 3

17

  • evőkanál

18

  • mogyorókrém

19

Továbbá:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • dekorcukor
  • hurkapálca

Elkészítése

Készíthetjük csak mogyorókrémmel vagy csak csokipudinggal is, ha szeretnénk.

A tejből, pudingporból és ízlés szerinti mennyiségű cukorból a szokásos módon elkészítjük a pudingot.

A kekszet egy tálba öntjük, majd hozzáadjunk a mogyorókrémet és annyi pudingot, amivel összeáll a masszánk. Fontos, hogy ne legyen túl lágy, mert akkor a pálcák nem fognak megállni benne!

Gyúrjunk apró golyókat a masszából, majd sorakoztassuk sütőpapírra és szúrjunk a közepükbe méretre vágott hurka- vagy saslikpálcákat.

Vízgőz felett olvasszuk meg a csoki 2/3-át, majd ha már híg, akkor vegyük le a gőzről és adjuk hozzá az apróra vágott maradék csokit. Kevergessük addig, amíg el nem olvad.

A sütinyalókákat forgassuk meg az olvasztott csokiban, kicsit kocogtassuk a tányér széléhez és forgassuk, hogy a felesleges csoki lefolyjon róla és ne legyen túl vastag a burok.

Szórjuk be színes cukorkával, hogy még az olvadt csokiba beleragadjanak és helyezzük fejjel lefelé sütőpapírra. Így hagyjuk megkötni a csokit.

Az ünnepi asztalon is jól mutat, és a gyerekek tuti díjazni fogják.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csokibomba-nyaloka/