Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis gesztenyetorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • csipet fahéj
  • 4 csomag gesztenyemassza (1 kg)
  • 500 ml habtejszín
  • 30 dkg babapiskóta

Elkészítése

A gyorsabb dermedés érdekében a tortaformát (30 cm-es) betesszük a hűtőszekrénybe.

A pudingot elkészítjük a tejjel és az ízlés szerint hozzáadott cukorral, majd miután elzártuk a lángot, belekeverjük a fahéjat és 5 dkg étcsokit, majd végül a hideg tortaforma aljába öntjük.

A babapiskótákkal végigrakjuk a forma szélét sorban a pudingba ragasztva és óvatosan visszatesszük a hűtőbe, hogy a puding teljesen megdermedjen.

A hideg tejszínt habbá verjük.

Miután a puding megdermedt, a tejszínt gondolatban 3 részre osztjuk és 1/3-át rákenjük alulra a pudingra.

Ezután 2 csomag gesztenyét krumplinyomón préselve ráteszünk és villával óvatosan elosztjuk, hogy a szélére is egyformán kerüljön.

A tejszínt innentől habzsákba téve lehet szépen rárétegelni a gesztenyére, majd ismét gesztenyét nyomunk rá és a tetejére a maradék tejszín kerül.

A megmaradt csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és evőkanállal körbelocsoljuk vele a piskótákat és a tejszínt is díszíthetjük akár szülinapi felirattal, illetve szezonális friss gyümölcsökkel..stb.

Végül jól lehűtjük, lecsatoljuk és óvatosan felemeljük róla a tortaforma szélét és máris fogyasztható.

Kandírozott narancshéjjal és meggyel ízesített gesztenyepürével készítettem.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csokis-gesztenyetorta/