Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis, kekszes, diós ostya szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 200 g cukor
  • 200 ml víz
  • 250 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 200 g háztartási keksz (nagyobb darabokra törve)
  • 200 g darált dió
  • 2 darab ostyalap

Elkészítése

A vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész.

A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd alaposan összekeverjük az egészet. Hűvös helyre tesszük addig, amíg már nem folyik a keverék.

Az egyik ostyát egy tálcára tesszük, rákejük a kekszes masszát egyeletesen, majd óvatosan rányomkodjuk a másik lapot. Az egészre teszünk egy tálcát, majd erre egy nehezéket (lehet ez vágódeszka, egy nehéz könyv vagy 1-2 kg cukor vagy liszt). Másnapig hűvös helyre tesszük.

Másnap egy nagyon éles késsel vagy egy tiszta, csak konyhában használt tapétavágóval felvágjuk egyforma szeletekre.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csokis-kekszes-dios-ostya-szelet/