Elkészítése
Először másfél deciliter tejet összekeverünk porcukorral és ízlés szerinti mennyiségű rumaromával. Egy jénai tál aljára sorban kekszeket helyezünk, majd a kekszeket meglocsoljuk a rumos-cukros tej felével. A maradék kekszeket egy külön tálba tesszük, és ezeket is beáztatjuk a megmaradt ízesített tejbe.
Közben a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Amikor elkészült, a puding felét még forrón ráöntjük a jénai tálba helyezett kekszrétegre. Ezt követően a maradék beáztatott kekszeket a puding tetejére helyezzük, majd az egészet lefedjük a maradék forró pudinggal. A tetejét szépen elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Miután teljesen kihűlt, a desszertet hűtőbe tesszük 2-3 órára, de akár egy éjszakára is. Amikor megdermedt, felszeleteljük és tálaljuk.
Sztori
Ez a recept különösen ajánlott időhiánnyal küzdő anyukáknak és háziasszonyoknak, de kezdő konyhatündérek számára is tökéletes választás. Nagyon egyszerű elkészíteni, olcsó, és mindig nagy sikert arat. Akár gyermekzsúrra is kiváló édesség, mert aki egyszer megkóstolja, garantáltan elkéri a receptet, mielőtt hazamegy!

