Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 3 ek kakaópor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg csokoládé
- 15 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 2 ek rum aroma
Mázhoz:
- 15 dkg csoki
- 1 ek vaj
- tortadara
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk egy edényben, közben egy másikban összekeverjük a darált kekszet a kakaóval. A vajhoz fokozatosan hozzáadjuk a tejet majd a csokit, cukrot, végül az aromát. Ne forraljuk fel, de teljesen olvadjon fel.
Hozzáöntjük a kakaós kekszhez és jól összegyúrjuk. Egy tortaformába tesszük és kézzel szépen elegyengetjük. Elkészítjük a mázat: a vajat és a csokit gőz fölött felolvasztjuk és ráöntjük. Megszórjuk tortadarával és néhány órára hűtőbe tesszük.
[box style=”info”]Használhatunk étcsokit, de ha jobban szeretjük tejcsokiból is finom.[/box]

