Elkészítése
A körtéket meghámozzuk úgy, hogy a szárukat rajtahagyjuk. Egy magas falú edényben vizet forralunk, majd hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot vagy édesítőt. A körtéket beleállítjuk, és kb. 10 percig főzzük, amíg kissé megpuhulnak. Ezután teljesen lehűtjük.
Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a habtejszínt. A hideg körtéket tányérra állítjuk, és forró csokoládéval leöntjük. Azonnal tálaljuk, így érvényesül a hideg-meleg kontraszt. A tetejére étcsokis mazsolát szórunk.
Tipp
A főzőlébe tehetünk egy kevés bort is, így különlegesebb aromát kap a körte. A csokimártást ízesíthetjük egy kevés narancshéjjal vagy vaníliával is, hogy még változatosabb legyen.
