Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis nápolyi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 csomag csoki pudingpor
  • 1 csomag ostyalap

Elkészítése

Egy edényben, gőz fölött megolvasztjuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat és a csokoládé ízű pudingport. Folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg a keverék teljesen simává nem válik.

Az ostyalapokat kisebb darabokra tördeljük, majd a még forró csokoládés masszába keverjük. Alaposan összeforgatjuk, hogy az ostyalapokat teljesen bevonja a csokoládés keverék.

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és a masszát beleöntjük. Egy kanál segítségével jól összetömörítjük, hogy a szeletek szép egyenletesek legyenek. A fólia lelógó részeit ráhajtjuk a massza tetejére, hogy teljesen lefedje.

A formát legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a desszert megdermedjen és szeletelhetővé váljon.

Másnap a fóliát eltávolítjuk, és éles késsel szeleteljük a nápolyit.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csokis-napolyi/