Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokiszalámi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg darált keksz
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor (a szóráshoz)

Elkészítése

A háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük, a darált kekszet pedig előkészítjük a masszához.

Egy lábasban kis lángon felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot és az étcsokoládét. Amikor szépen összeolvadt, beleöntjük a felvert tojásokat, és folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Fontos, hogy a tojások ne főjenek meg. Ezután levesszük a tűzről, és belekeverjük a kakaóport, a rumaromát és a tejet.

A csokoládés masszához hozzáadjuk a darált kekszet, majd a feldarabolt kekszdarabokat is. Alaposan összekeverjük, hogy mindenhol egyenletes legyen. A massza felét folpack fóliára kanalazzuk, majd szalámi alakú rúddá formázzuk. Ugyanígy járunk el a másik felével is. A rudakat hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Tálalás előtt a csokiszalámit porcukorba forgatjuk, így még inkább szalámira hasonlít. Másnapra az ízek teljesen összeérnek, de már frissen is nagyon finom.

Tipp

A rumaroma helyett használhatunk vaníliát vagy narancshéjat is, így más ízvilágot kapunk. Ha szeretjük a roppanós meglepetéseket, keverhetünk a masszába apróra vágott diót vagy mogyorót is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csokiszalami-2/