Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládékekszes baracktorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg csokis keksz
  • 15 dkg margarin
  • 2 nagy doboz sárgabarack konzerv (hámozott, felezett)
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 tasak zselatinpor (15 gr)
  • 40 dkg mascarpone
  • 5 dl kefir
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tasak színtelen tortazselé
  • kb 4 dl baracklé

Elkészítése

A kekszet zacskóba tesszük, és morzsára törjük. A margarint megolvasztjuk, majd összekeverjük a kekszmorzsával. A masszát egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük.

A barackokat lecsepegtetjük. A zselatint 4 evőkanál baracklében beáztatjuk, és állni hagyjuk. Egy nagy tálban elkeverjük a mascarponét, a kefírt, a cukor felét, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd hozzáadunk 1 dl baracklevet. A zselatint felmelegítjük, hogy feloldódjon, majd elkeverjük 4 evőkanál krémmel. Ezután az egész zselatinos keveréket hozzáadjuk a krémhez, és alaposan elkeverjük.

A krém harmadát a kekszalapra simítjuk, és 10 percre hűtőbe tesszük. A felezett barackokat körben a torta szélére helyezzük, és néhányat a közepére is teszünk. A maradék krémmel befedjük a tortát, elsimítjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a tortát kivesszük a hűtőből, és 10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk. A tortabevonó zselét elkeverjük 2 evőkanál cukorral és 2,5 dl baracklével, majd kevergetve felmelegítjük, amíg teljesen feloldódik. A meleg zselét a torta tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. A tortát további 30 percre visszatesszük a hűtőbe.

A tortaforma peremét óvatosan eltávolítjuk, majd tetszés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csokoladekekszes-baracktorta/