Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés babapiskótás őzgerinc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 kis csomag mazsola
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg apróra vágott dió
  • 3 db sport szelet ( apróra vágva)
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése

A tejet felforraljuk a fél margarinnal. A pudingport a cukorral és egy kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró tejhez adjuk, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Amikor kissé kihűlt, belekeverjük a kakaóport.

Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk.

A langyos krémhez hozzáadjuk a mazsolát, a darált vagy durvára vágott diót, a felaprított sport szeletet és az összetört babapiskótát. Annyi piskótát hagyjunk ki, amennyi a teteje (később az alja) befedéséhez elegendő.

A masszát beleöntjük az őzgerincformába, elegyengetjük, és a tetejét kirakjuk a félretett babapiskótával.

Letakarva egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd másnap kiborítjuk, szeleteljük, tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csokolades-babapiskotas-ozgerinc/