Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Csokoládés-gesztenyés szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Alaphoz: 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg) 30 dkg darált keksz 1 ek rum 1 csomag vaníliás cukor 1-2 dl tej Krémhez: 1,2 l tej 4 csomag csokoládé ízű pudingpor 25 dkg margarin 10 ek kristálycukor Tetejére: 5 dl habtejszín 5 dkg étcsokoládé Továbbá: 18 db babapiskóta 2 dl tej 1 ek rum Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
6 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mesyke
Beküldte: 2017.11.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
  • 30 dkg darált keksz
  • 1 ek rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 dl tej

Krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 4 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 10 ek kristálycukor

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé

Továbbá:

  • 18 db babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 ek rum


Elkészítése:

A gesztenyemasszát a darált keksszel, rummal, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel összegyúrjuk. Egy 21*37 cm-es tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.

A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. Még melegen a krém felét rákenjük a gesztenyés alapra.

A babapiskótákat belemártjuk a tej és a rum keverékébe, majd egyenletesen elosztva a krémre rakosgatjuk, majd befedjük a maradék krémmel.

Ha teljesen kihűlt, felverjük a tejszínhabot és rákenjük a pudingra. A tetejére csokit reszelünk és pár órára hűtőbe tesszük.

[box style=”info”]Babapiskóta mártogatásánál tejet kevés főzött kávéval ízesítettem még.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is