Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Torta receptek

Csokoládés-mogyoróvajas torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: 1,5 csomag zabfalatok keksz (győri) 15 dkg vaj Csokoládés részhez: 12,5 dkg csokoládé (70 %-os) 35 dkg mascarpone 15 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 2 dl habtejszín Mogyoróvajas részhez: 30 dkg mogyoróvaj 10 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 2 dl habtejszín Elkészítése: A zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
KGizi
Beküldte: 2017.11.10.

Elkészítése

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

  • 1,5 csomag zabfalatok keksz (győri)
  • 15 dkg vaj

Csokoládés részhez:

  • 12,5 dkg csokoládé (70 %-os)
  • 35 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

Mogyoróvajas részhez:

  • 30 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín


Elkészítése:

A zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat és keverjük össze. Ezután öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd egyenletesen lapogassuk el és tenyérrel jól nyomkodjuk le. Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza (teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk).

A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a felolvasztott és visszahűtött csokoládét.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a csokoládés krémhez (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön).

Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből és a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a csokoládékrémet, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.

A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mogyoróvajas krémhez (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön).

Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből és egyenletesen kanalazzuk a csokoládés krém tetejére, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek (én előző nap összeállítottam a tortát és tálalásig a hűtőben pihent).

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük egy tálcára, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is