Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés szalámi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 2 evőkanál rum
  • 20 dkg keksz (lehet vajas és háztartási is)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál lekvár
  • 10 dkg olajos magkeverék
  • 6 dkg aszalt áfonya (vagy mazsola)
  • 1 narancs héja
  • porcukor (a forgatáshoz)

Elkészítése

A vajat és a csokit tálba tesszük, majd gőz fölött összeolvasztjuk.

Közben a magvakat és az aszalványokat apróra vágjuk.

A keksz negyed részét összetörjük, a többit ledaráljuk. A narancs héját lereszeljük.

A rumot a mázhoz tesszük, majd a száraz anyagokat összekeverjük és a csokis mázunkhoz keverjük.

A kész masszát két részre osztjuk, sütőpapírra vagy fóliára tesszük, megformázzuk és hűtőben hagyjuk megdermedni pár óráig.

Ha letelt az idő, kicsomagoljuk és porcukorba forgatjuk a rudakat.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csokolades-szalami/