Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládétojások hamis marcipán töltelékkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Csokihoz:

  • 10-10 dkg ét és tejcsokoládé
  • 1 ek olaj

Tölteléhez:

  • 1 dl tej
  • 35 dkg cukor
  • 10-10 dkg finom és rétesliszt
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tk mandulaaroma(nekem zöld volt)


Elkészítése:

Dupla falú edényben vagy gőz felett felolvasztjuk a csokoládékat és lágyítjuk az olajjal.

Az előkészített szilikonformákba teszünk kevés csokoládét, jól körbeforgatjuk, hogy mindenhol bevonódjon, majd 1-2 perc után lefordítjuk a formát szilikon lapra vagy frissen tartó fóliára.

Hűtőbe tesszük és amíg hűl, elkészítjük a marcipánt tölteléket.

A tejet a cukorral addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, majd részletekben állandó kevergetés mellett hozzáadagoljuk a kétféle lisztet, majd takaréklángon 1-2 percig főzzük, vigyázzunk, hogy le ne égjen.

Ha levettük a tűzről,hozzákeverjük a vajat/margarint és a mandulaaromát.

Amikor már langyosra hűlt, de még folyékony massza, megtöltjük a tojásokat, de annyi helyet hagyunk, hogy be tudjuk fedni csokoládéval.

Hűtőben jó kihűtjük, majd a csokoládéval beborítjuk és pár órára hidegre helyre tesszük, ezután könnyen kijön a formából.

Ízlés szerint díszítjük.

[box style=”info”]A töltelék hozzávalóit mérjük ki, hogy kéznél legyenek![/box]

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csokoladetojasok-hamis-marcipan-toltelekkel/