Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládétorta eperzselével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alaphoz

  • 20 dkg édes keksz
  • 15 dkg margarin

Alsó csokoládés réteghez

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Eperzseléhez

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 3 darab szegfűszeg
  • 0,5 citrom leve és reszelt héja
  • 1,5 dl víz
  • 15 g zselatinpor
  • 1 dl víz

Felső csokoládés réteghez

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 g zselatinpor
  • 0,5 dl víz

Elkészítése

A tortaformát (24 cm) béleljük ki sütőpapírral vagy folpackkal.

A kekszet daráljuk le vagy morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a felolvasztott margarint, keverjük össze és egyenletesen lapogassuk bele a tortaformába, majd tegyük be a hűtőbe.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a kakaótport és keverjük simára.

1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz. Ezután csorgassuk a mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

A maradék tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá a krémhez.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből, a kekszes alapra egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük vissza kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel (pár szemet tegyünk félre a díszítéshez).

Ezután öntsük hozzá a 1,5 dl vizet, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és az őrölt fahajat, facsarjuk bele a citromlevet, és reszeljük hozzá a citromhéjat, majd főzzük pár percig, arra figyelve hogy az eper nehogy teljesen szétfőjön. Ezután hűtsük ki teljesen, majd vegyük ki a szegfűszeget.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá az eperhez, majd óvatosan keverjük össze.

Vegyük ki a tortát a hűtőből és a megdermedt csokoládékrémre egyenletesen kanalazzuk rá az epret, majd tegyük vissza kb. 2 órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a kakaótport és keverjük simára.

1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz. Ezután csorgassuk a mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

A maradék tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá a krémhez.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből, az epres rétegre egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük vissza kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/csokoladetorta-eperzselevel/