Keksztekercs készítése
A darált keksz felét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt (elhagyható), a porcukrot, a kávét és a rumaromát. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
A töltelékhez a túró felét 5 dkg porcukorral kikeverjük. A kekszes tésztát kinyújtjuk, rákenjük a túrós tölteléket, majd szorosan feltekerjük. Ízlés szerint kevés lekvárt is kenhetünk a túró alá. A rudat fóliába tekerve hűtőbe tesszük legalább 1–2 órára, hogy szépen szeletelhető legyen.
Fehér kekszgolyó
A maradék túróhoz kb. 8 dkg darált kekszet és 4 dkg porcukrot keverünk. Golyókat formálunk belőle, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Szintén hűtőben pihentetjük 1–2 órát.
Egyszerű kekszes falatkák
A keksztekercsből megmaradt masszát két darab egész keksz közé töltjük, így apró, szendvics-szerű falatokat kapunk.
Kókuszgolyó
A maradék masszából golyókat formálunk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.
Mindegyik változatot hűtés után érdemes fogyasztani, amikor az ízek jól összeérnek.
Tipp
A töltelék ízesíthető reszelt citromhéjjal vagy vaníliás cukorral is. A kókuszgolyókat akár darált dióba vagy csokireszelékbe is forgathatjuk, így még változatosabb lesz a végeredmény.