Hozzávalók:
- 10 szem datolya
- 1 marék mazsola
- 1,25 dl langyos víz
- 1 ek méz
- 3 ek szezámmag (pirítva)
- 1 bögre (2,5 dl) müzli (cukrozatlan)
- 0,5 tk fahéj
- frissen reszelt szerecsendió (ízlés szerint)
Elkészítése:
Tegyük egy kis lábasba a felvágott datolyát, a mazsolát, a vizet, a mézet és a fűszereket. Fedjük le, és főzzük kb. 12 percet, amíg az aszalványok teljesen meg nem puhulnak.
20 perc alatt hűtsük szoba hőmérsékletűre.
Egy aprítóban aprítsuk fel a müzlit, és egy evőkanálnyi szezámmagot, ezután adjuk hozzá a gyümölcsös keveréket. Aprítsuk addig, amíg jól formázható masszát nem kapunk. Ha kell, pótoljuk a vizet.
Nedves kézzel formázzunk golyókat, és forgassuk meg a pirított szezámmagban.
Néhány órára rakjuk a hűtőbe, és már fogyasztható is!