A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, lassú mozdulatokkal beleforgatjuk a citromos tejfölbe, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
Egy tálcán ovális alakban elterítünk egy réteg krémet, erre egy sor piskótatallért rakunk. Ezt ismét krém követi, kisebb átmérőben, majd újabb sor piskóta. Addig rétegezzük, amíg elfogy az alapanyag, végül a tetejét krémmel zárjuk. A teljes felületét kivi szeletekkel befedjük, így megkapja a teknős páncélját.
A banánból kialakítjuk a teknős lábait és farkát, a citrom fél darabjából és a szegfűszegből pedig elkészítjük a fejét. Az így összeállított desszertet hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a piskóta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
Tipp
Ha szeretnénk még játékosabbá tenni, a teknős szemét készíthetjük csokidrazséval is. A krémhez adhatunk kevés reszelt kókuszt, amely harmonizál a gyümölcsökkel és még különlegesebb ízt ad.