Alap elkészítése
A darált diót és a porcukrot összekeverjük. A forró vízben feloldjuk a kávéport, majd a diós-cukros keverékhez öntjük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a masszát fél órára hűtőbe tesszük.
Ezután két réteg sütőpapír között kb. kétujjnyi vastagra elnyomkodjuk. Pogácsaszaggatóval kis köröket vágunk belőle.
Bevonat és díszítés
A csokoládét az olajjal vagy a vajjal felolvasztjuk, majd a bonbonok tetejére kenjük. Minden darabot fél dióval díszítünk. Pár órát hagyjuk száradni, mielőtt fogyasztanánk.
Tipp
Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a masszához egy kevés rumaromát vagy narancshéjat is keverhetünk. Ajándékba is adhatjuk, ha szép papírdobozba vagy celofánba csomagoljuk.