Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós keksztekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg darált keksz
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 1 dl mogyorós cappucino
  • 0,5 dl rumaroma ( vagy mandula aroma)

A krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 6 kocka étcsokoládé
  • piros ételfesték (ha szeretnénk színes krémet)
Diós keksztekercs kép

Elkészítése

Először összedolgozzuk a kekszet, a darált diót, a porcukrot, a kakaóport, a cappuccinót és a rumot, hogy egynemű masszát kapjunk. Ezt a masszát alufóliára helyezzük, majd kinyújtjuk. A nyújtás előtt megszórhatjuk a zsírpapírt kókuszreszelékkel vagy porcukorral, de ez nem kötelező.

A krémhez való hozzávalókat jól összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a kinyújtott vékony tésztára. Ha színes krémet szeretnénk, akkor pár kanálnyit kiveszünk a krémből, és hozzáadunk néhány csepp piros ételszínezéket, amit alaposan elkeverünk.

A tésztát ezután szorosan feltekerjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Tálaláskor vékony szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/dios-keksztekercs/