Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-narancsos szaloncukor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A masszához:

  • 50 g darált dió
  • 25 g kókuszreszelék
  • 125 g mazsola
  • 1 narancs héja
  • 1 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál őrölt kardamom (őrölt)

A bevonathoz:

  • étcsokoládé

Elkészítése

A mazsolát válogassuk át és szedjük ki belőle a szárakat, oda nem való dolgokat, majd öntsünk rá forró vizet és hagyjuk ázni.

Egy nagyobb tálba mérjük bele a kókuszreszeléket, a darált diót, kardamomot (kardamom helyett fahéjat is használhatunk), majd reszeljük bele egy narancs héját és adjuk hozzá a narancslevet is.

A mazsolát szűrjük le és botmixerrel pürésítsük, majd ezt is adjuk a többi hozzávalóhoz és alaposan keverjük össze.

A tenyerünkben formázzunk a masszából egyforma méretű szaloncukrokat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tálcára és tegyük hűvös helyre egy órára szikkadni.

Az idő leteltével olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött. Ha túl sűrű, kevés olvasztott kókuszzsírral vagy olajjal higíthatjuk.

Mártsuk bele a szaloncukrokat és a papírra visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét. Utána csomagolhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/dios-narancsos-szaloncukor/