Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 cs 5 db-os nagy méretű ostyalap 10 db egész tojás 80 dkg kristálycukor 1 db margarin 25-30 dkg darált dió (lehet dejó is) 1 db ét tortabevonó Elkészítése: A tojásokat összekeverjük a cukorral, felforraljuk és folytonos kevergetés mellett lassú tűzön 10-12 percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a darabokra vágott margarint, majd legvégül […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
pontycomb
Beküldte: 2016.05.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 cs 5 db-os nagy méretű ostyalap
  • 10 db egész tojás
  • 80 dkg kristálycukor
  • 1 db margarin
  • 25-30 dkg darált dió (lehet dejó is)
  • 1 db ét tortabevonó


Elkészítése:

A tojásokat összekeverjük a cukorral, felforraljuk és folytonos kevergetés mellett lassú tűzön 10-12 percig főzzük.

A tűzről levéve belekeverjük a darabokra vágott margarint, majd legvégül a kisebb adagokban a darált diót.  Közben figyelni kell, nehogy kemény legyen a töltelék.

Könnyen keverhető, puhább állagú diós krémet kell készíteni.

Gondolatban 4 felé osztjuk a krémet és egy tálcára téve megtöltjük vele az ostyalapokat.

Az ét tortabevonót 1 evőkanál vízzel gőz fölött felolvasztjuk és még forrón megkenjük vele a legfelső ostyát.

Díszítésként megszórjuk a csokit egy kevés darált dióval.

Hűtőszekrénybe tesszük, max. 1 óra múlva megdermed a krém és máris fogyasztható!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is