Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes vargánya gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A gomba fejéhez:

  • 35 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • babapiskóta

A mázhoz:

  • 100 g tejcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Elkészítése

A gomba fejéhez a hozzávalókat összekeverjük, majd gomba alakúra formázzuk.

Én egy kisebb merőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem (legyen benne hely a krémnek). A kisebb gomba fejeket pedig teaszűrőbe nyomkodtam. Tökéletesen kifordult belőle.

A pudingot a tejjel és acukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük.

A gombafejeket megtöltjük a krémmel.

A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztjuk és a gombafejeket belemártogatjuk.

A szárának babapiskótát teszünk. Egy darabot ketté vágunk és lekvárral összeragasztunk, majd a krémbe nyomkodjuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/edes-varganya-gomba/