Hozzávalók:
Alaphoz:
- 50 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 dl tej
Túrókrémhez:
- 25 dkg túró
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom
- 2 dl habbá vert tejszín
Pudingos réteghez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 5 dkg porcukor
Tejszínes réteghez:
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg pörkölt mogyoró
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és egy mély tepsi aljába nyomkodjuk vékonyan, amit előtte morzsával hintettünk meg.
A túrót a porcukorral és a citrom héjával jól áttörjük, majd összeforgatjuk a tejszínhabbal és a kekszes réteg tetejére simítjuk.
A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos eljárás szerint felfőzzük, majd langyosra hűtjük és a túrókrém tetejére simítjuk.
Az egész tetejére simítjuk a habbá vert tejszínt, majd a tetejét mogyoróval vagy málnaszemekkl díszíthetjük.