Elkészítése
A csokis réteghez 2 dl tejet, 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaóport és egy üveg rumaromát melegítünk össze egy lábasban. Amikor a vaj teljesen elolvadt, az egészet alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az 50 dkg darált vagy összetört kekszet. A masszát egyenletesen belesimítjuk egy nagy méretű gáztepsibe.
A mandulás réteg elkészítése ugyanígy történik, csak a kakaóport kihagyjuk, és a rumaroma helyett mandulaaromát használunk. Az így kapott világos masszát a már tepsibe simított kakaós réteg tetejére kenjük.
A csokimázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a tortabevonó csokoládét, majd belekeverünk 3 evőkanál étolajat, hogy sima, fényes bevonatot kapjunk. A kész mázat egyenletesen eloszlatjuk a mandulás réteg tetején.
A süteményt legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon és szeletelhető legyen.
