Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epermisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb 300 g babapsikóta

Krémhez:

  • 50-60 dkg eper
  • 500 g mascarpone
  • 10-15 dkg porcukor
  • 2 cs bourbon vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

Mártogatáshoz:

  • 2-3 adag lefőzött, kihűtött kávé
  • fél üvegcse rumaroma

Elkészítése:

Az eperből a szebbeket félbevágjuk és félretesszük. A maradékot apróra vágjuk.

A mascarponét összekeverjük a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt, végül pedig az eperdarabokat.

A kávéba belekeverjük a rumaromát.

Előveszünk egy jénait vagy tepsit és elkezdjük a rétegezést: leteszünk egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd erre krém jön, újabb sor babapiskóta, újabb adag krém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

A tetejére krém kerüljön. A krémet kirakjuk a szép, félbevágott eprekkel, majd az egészet hűtőbe tesszük.

Másnap fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epermisu-2/