Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A megtisztított, kicsontozott csülköt és a csontot hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az egész hagymát, a sót, a borsot és a babérlevelet. Kis lángon főzzük körülbelül két órán át, amíg a hús teljesen megpuhul. A csülök levét félretesszük, mert felhasználható más ételekhez, például paradicsomos káposztához. A párolt káposztához a savanyú káposztát jól átmossuk, hogy ne […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
szani78
Beküldte: 2013.06.06.

Elkészítése

A megtisztított, kicsontozott csülköt és a csontot hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az egész hagymát, a sót, a borsot és a babérlevelet. Kis lángon főzzük körülbelül két órán át, amíg a hús teljesen megpuhul. A csülök levét félretesszük, mert felhasználható más ételekhez, például paradicsomos káposztához.

A párolt káposztához a savanyú káposztát jól átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd kevés vízben, egy babérlevéllel feltesszük főzni. Egy serpenyőben kevés szalonnát kiolvasztunk, és megpirítunk benne egy kisebb fej apróra vágott hagymát. Amikor a káposzta megfőtt, leszűrjük, és a forró szalonnás hagymával összekeverjük.

A csülökhöz tormás mártást is készíthetünk, ehhez reszelt tormát keverünk egy kevés csülöklével, és ezzel locsoljuk meg a húst.

Köretként főtt burgonyát vagy burgonyagombócot kínálunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is