Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Epres citromkrémes tortácska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Kekszes alap hozzávalók 8 db-hoz: 1 cs Győri zabfalatok 6 dkg vaj Epres citromkrém hozzávalói: 15 dkg eper 3 db citromos joghurt (Danone) 10 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 2,5 dl habtejszín 10 gramm porzselatin + 1 dl víz Elkészítése: A zabkekszet morzsoljuk össze, majd keverjük alaposan össze a felolvasztott, meleg vajjal. Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

Kekszes alap hozzávalók 8 db-hoz:

  • 1 cs Győri zabfalatok
  • 6 dkg vaj

Epres citromkrém hozzávalói:

  • 15 dkg eper
  • 3 db citromos joghurt (Danone)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 gramm porzselatin + 1 dl víz


Elkészítése:

A zabkekszet morzsoljuk össze, majd keverjük alaposan össze a felolvasztott, meleg vajjal.

Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük egymásmellé a tortakarikákat. Ezután kanalazzuk bele a kekszes keveréket, alaposan nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe dermedni.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd vágjuk fel apró kockákra.

A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot majd keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, még teljesen feloldódik.

Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez és szintén keverjük alaposan össze.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy fakanállal, apránként szintén keverjük a joghurtos keverékhez.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott epret, és óvatosan forgassuk össze.

Vegyük ki a kekszes alapot a hűtőből, kanalazzuk a formákba az epres-citromos krémet, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a megtöltött formákat a hűtőből, majd óvatosan húzzuk le a formát. Ezután rakjuk ki a tetejét az apró kockákra vágott eperrel, díszítsük mentalevéllel, majd úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is