Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Epres-grízes kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az alaphoz elkeverjük a búzadarát, cukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tejet és kevergetve sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a csokit és addig keverjük, amíg felolvad. A tepsibe (21*36 cm) kevés vizet öntünk és kiöblítjük vele, amíg az alja mindenhol vizes nem lesz. Így, még vizesen öntjük bele a csokis masszát. Így nem fog […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.05.11.

Csokis réteg

Epres krémhez

Elkészítése

Az alaphoz elkeverjük a búzadarát, cukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tejet és kevergetve sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a csokit és addig keverjük, amíg felolvad.

A tepsibe (21*36 cm) kevés vizet öntünk és kiöblítjük vele, amíg az alja mindenhol vizes nem lesz. Így, még vizesen öntjük bele a csokis masszát. Így nem fog beleragadni. Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a tejjel is csomómentesre dolgozzuk és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

Közben az epret megmossuk és apróra vágjuk.

A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot, végül óvatosan beleforgatjuk az epret is.

A kész epres krémet rásimítjuk a csokis alapra és hűtőbe tesszük. Kb 20-30 perc múlva már szelhető is.

Ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, eperrel vagy csokiforgáccsal.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is