Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-grízes kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Csokis réteg

  • 1 liter tej
  • 200 g búzadara
  • 140 g cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 140 g étcsokoládé

Epres krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter tej
  • 5 dkg porcukor
  • 500 g eper
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése

Az alaphoz elkeverjük a búzadarát, cukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tejet és kevergetve sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a csokit és addig keverjük, amíg felolvad.

A tepsibe (21*36 cm) kevés vizet öntünk és kiöblítjük vele, amíg az alja mindenhol vizes nem lesz. Így, még vizesen öntjük bele a csokis masszát. Így nem fog beleragadni. Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a tejjel is csomómentesre dolgozzuk és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

Közben az epret megmossuk és apróra vágjuk.

A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot, végül óvatosan beleforgatjuk az epret is.

A kész epres krémet rásimítjuk a csokis alapra és hűtőbe tesszük. Kb 20-30 perc múlva már szelhető is.

Ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, eperrel vagy csokiforgáccsal.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epres-grizes-kocka/