Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres, kekszes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 1,5 dl eperlekvár
  • 35 dkg eper
  • 500 g mogyorókrém
  • 500 g mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet is.

Előkészítünk egy 29 cm-es, csatos tortaformát az alja nélkül, amit egy sütőpapíros tálcára rakunk.

A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körberakjuk vele a tortaformát. Amikor kész van a tetejét is lekenjük egy réteg krémmel, majd hűtőben egy napot állni hagyjuk.

Másnap, ha beszívta a keksz a krémet, akkor még teszünk rá egy picit. Ezután egy réteg kekszet vizszintesen ráfektetünk és újra egy réteg krémmel kenjük.

A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan levesszük a formát a kekszekről és oldalát és tetejét is bekenjük a habbal.

Amíg elkészülünk az eper öntettel addig a hűtőbe rakjuk a tortánkat.

Az epret megmossuk lecsepegtetjük és 20 dkg–ot leturmixolunk, majd ehhez adjuk az eperlekvárt. Kicsit folyós elegyet kapunk.

A tortánkat meglocsoljuk az öntettel és a maradék epret szépen elhelyezzük a tetején. Lehet félbe vágva vagy egészben is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epres-kekszes-torta/