Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres panna cotta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 200 ml tej
  • 200 ml tejszín (cukrozatlan, minimum 30 %-os)
  • 5 g zselatinpor
  • 30 g hideg víz
  • 60 g cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Eperszósz

  • 450 g eper (apróra vágva)
  • 2 evőkanál víz
  • 70 g cukor

Elkészítése

A zselatinra öntjük a vizet és hagyjuk megduzzadni.

A tejszínt, tejet, cukrot és a vanília kivonatot összemelegítjük, majd hozzákeverjük a feloldott zselatint.

Az előkészített poharakat egy püspökkenyér fomába tesszük ferdén, majd a tejes keveréket a poharak szájáig töltjük és így tesszük hűtőbe. Természetesen lehet úgy is készíteni, hogy a poharakat nem düntjük meg.

Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és felvágjuk, majd a cukorral és vízzel kb 5 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

Amikor az eperszósz kihűlt, akkor a poharakat kivesszük a hűtőből, talpukra állatíjuk, majd megtöltjük a szósszal.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epres-panna-cotta/