Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres (sütés nélkül) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 db babapiskóta
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszínhab
  • 0,5 kg eper
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl krémlikőr
  • 1 dl kávé
  • 1 csomag zselatin fix

Elkészítése

A babapiskótákat beleforgatjuk a krémlikőr és a kávé keverékébe. A krémlikőr hozzáadásával a piskóta olyan állagú lesz, mint a rendesen sütött tészta, nem esik össze.

A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot, amelybe előzőleg elkeverünk egy csomag instant zselatin fixet.

A krém felét rásimítjuk a piskótára, majd rászórjuk a nem túl kis darabokra vágott epret. Erre ismét mártott piskóta kerül, végül a maradék krém. A tetejét szeletelt eperszemekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epres-sutes-nelkul/