Hozzávalók:
Alsó réteg:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 1 kis doboz epres joghurt
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag epres pudingpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 kis doboz epres joghurt
- 20 dkg eper
Tetejére:
- piskótatallér
- 1 maréknyi eper
Elkészítése:
Az alsó réteg hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk ( nekem 1 dl kellett, inkább szárazabb legyen). Egy tálca aljába (22*32-es) nyomkodjuk egyenletesen.
A tejet a pudinggal felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint és a cukrot habosra verjük és hozzákeverjük a már kihűlt pudinghoz. Az epres joghurtba belekeverjük a villával szétnyomott epreket és ezt is hozzákeverjük a pudingos krémhez.
A kész krémet rákenjük az alsó rétegre,végül kirakjuk a tetejét piskótatallérokkal,és eprekkel díszítjük.
Érdemes hűtőbe rakni szeletelés előtt.
[box style=”info”]Anyák napjára találtam ki ezt a sütit Anyukámnak.Lehet más bogyós gyümölccsel, pl málnával is készíteni.[/box]