Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 tojás sárgája 12 dkg cukor 500 g mascarpone 250 ml cukrozott habtejszín 100 g babapiskóta 500 g eper Elkészítése: Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük. A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra keverjük, majd beletesszük a mascarponét és kis adagokban tovább […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kinganap
Beküldte: 2014.04.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 tojás sárgája
  • 12 dkg cukor
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml cukrozott habtejszín
  • 100 g babapiskóta
  • 500 g eper


Elkészítése:

Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük.

A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra keverjük, majd beletesszük a mascarponét és kis adagokban tovább keverjük. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt, ha nem cukrozott, akkor adunk hozzá egy kis porcukort, majd belekeverjük a mascarpone-s krémbe.

Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre hegyezzük. Nem kell eláztatni a piskótát, éppen hogy csak belemártjuk.

Erre egy újabb réteg krém kerül, majd újból a babapiskóta.

A tetejét befedjük a maradék krémmel és eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kinganap
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is