Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres torta sütés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap:

  • 10 dkg darált keksz
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • kevés rum

Fehér krém:

  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 7 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé

Epres réteg:

  • 0,5 kg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg zselatinpor

Elkészítése

Egy 18 cm átmérőjű tortaformát folpackkal kibélelünk.

A darált kekszet az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tejet és a rumot, hogy egy jó állagú alapot kapjunk, melyet a forma aljába egyenletesen belenyomkodunk.

A mascarponét a kétféle cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt kemény habbá verjük és apránként a sajtos masszához adagoljuk. Ez a krém kerül a kekszes alapra.

Egy üvegpoharat vagy tálkát folpackkal bevonunk és a tortánk közepébe belenyomjuk, hogy egy mélyedést kapjunk, (mert ebbe kerül az epres massza), beleöntjük a masszát, ezt követően hűtőbe tesszük.

Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk és turmixoljuk. Hozzáöntjük a cukrot és alacsony hőmérsékleten addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad. A zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük és a masszához adjuk.

A masszát hagyjuk hűlni, amikor már jól kihűlt, a hűtőből a tortát kivesszük a közepéből a poharat kiemeljük és az epres krémet a fehér rétegre öntjük.

Pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epres-torta-sutes-nelkul/